אוגוסט 2018 טולי שף - שף אישי
לארכיון תפריטים


לפרטים נוספים


לסדנאות נוספות
דף הבית > יעוץ קולינרי

יעוץ קולינרי

יעוץ קולינרי הוא מרכיב קריטי בעסקי המסעדנות ובלעדיו אין לבעל עסק בתחום המזון תוכן יצוק למכור ללקוחותיו. היעוץ הקולינרי הוא כותרת שמאחוריה מסתתרת עוצמה ומקוריות העסק. אין מסעדה כיום שיכולה להרשות לעצמה לפתוח את שעריה ללא יעוץ תוכן מתאים. לפי נתונים רשמיים של מדינת ישראל, 52% מכלל העסקים סוגרים את שעריהם אחרי שנתיים מיום הפתיחה. בעסקי המזון 84% מהמסעדות נסגרות אחרי שנתיים. אין ספק שיעוץ קולינרי נכון, בזמן הנכון (בעיקר בפתיחת המסעדה) הוא קריטי.

בדרך כלל, לאחר שבעל בעסק מספק את מיקום העסק ואת הרעיון הכללי, היעוץ הקולינרי נכנס לפעולה ודבר ראשון הוא עוזר בקבלת החלטות אסטרטגיות ממעלה ראשונה כגון:
מה יהיה מחיר הארוחה?
מה מציעים המתחרים בסביבה?
איך מוכרים יותר שתייה במסעדה ויותר אוכל בבר(וגם כזה שמוכר יותר אלכוהול)?
כמה עובדים יש במסעדה? ואיך יוצרים תזרים עבודה נכון יותר ומדויק?
כמה כסף מרוויחים מכל מנה ואיך שומרים על משוואה זאת?

באמתחתי ניסיון של כחמש שנים ביעוץ והקמה של עסקי מזון. בין לקוחותיי המרוצים נמצאים ימבורגר (מרשת ימה), מסעדת-דיינר אמריקאי עם התמחות בבשר. קייזר סוזה (הרצליה-פיתוח) יעוץ תפריט והקמה מהבארים המצליחים בארץ עם תפריט ייחודי המשלב סושי ומטבח מקסיקני הכל במסגרת פינגר פוד-אוכל ללא סכין ומזלג שנתון זה חשוב מאד בבר(אף אחד לא רוצה להיתפס מנסר סטייק במקום רווי הורמונים) ראה כתבה. יפניקה (תל-אביב) יעוץ תפריט והקמה מסעדת סושי יוקרתית אך לא יקרה שהוכנס בה אלמנט שבירת שוק בתמחור שפוי ביחס לסביבה והכשרה של עובדים ישראלים כמגלגלי סושי ראה כתבה. טרייבקה קיטשן בר(הרצליה פיתוח)יעוץ תפריט והקמה מסעדת טאפס משלבת תרבויות (מקסיקני, ספרדי בשר ופרות ים) הכוללת מטבח פתוח לעיני הקהל שמשנה פניה ביום ממסעדה לקהל הרחב ובלילה בר מסעדה יוקרתי ראה כתבה.

יעוצים קולינרים:

לארכיון יעוץ הקולינרי
זכויות יוצרים 2005 - כל הזכויות שמורות
דף הבית | אודות השף | הפקות ארועים | סדנאות | יעוץ קולינרי | מבצעים | חדשות | תפריטים | שאלות | צור קשר | מפת האתר | קישורים
האתר מופעל ע"י דוט טרפיק